Waarschuwing
  • JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 946 niet laden

Mijnoranjevolvo.nl zoekt sponsors!

Reis 2014 (33)

30 juli: van Mazatlan naar Heroica Guaymas

Voordat we aan deze 770 km (snel)weg kunnen beginnen, eerst nog naar het inklaringskantoor (Banjercito), vrijwel naast het hotel. 10 teams staan klaar om 8:30. Het eerste team is om 9:30 klaar. Dat belooft wat. Wij hebben als tweede om 9:50 alle benodigde stempels, stickers en hebben de borg voldaan. Het derde team is even na 10 uur klaar. We hebben het verder niet afgewacht, hebben getankt en zijn om 10:20 begonnen aan de rit. Grotendeels vlak landschap, parallel aan, maar uit het zicht van, de pacific coast. In de auto zit ik dit verslag te tikken terwijl Frits rijdt. Het is 18:00 en we hebben nog ruim 100 km te gaan, het ziet er naar uit dat we het diner vanavond gaan halen. Morgen de grens over, MET stempels en alle andere versierselen.

Dat diner halen we inderdaad ruimschoots, want de klok mag alweer een uur terug hier. Holiday Inn Express Guaymas is nieuw, schoon, ruim, kortom het niveau dat we verwachtten maar tot nu toe vrijwel niet kregen. Eén minpuntje: het hotel heeft (nog) geen alcoholvergunning. Daar weten de deelnemers wel raad op, het is in ruime mate onderling verkrijgbaar. Gezamenlijk diner, briefing en even de buitenwarmte opgezocht in dit hete oord. Het koelt hier 's avonds niet af blijkbaar.

Lees meer...

25 juli: Naar Villahermosa

De route loopt langs Palenque, een oude Mayastad. Ligt 220 km verderop, en van daar uit nog eens 140 km naar Villahermosa. Hoewel dat laatste stuk vlot doorrijdt zouden we een bezoek aan dit archeologisch hoogtepunt bekopen met opnieuw een aankomst in het donker. We besluiten om niet via Palenque te rijden, en kiezen voor een kortere route naar ons doel vandaag. Ook een prachtig landschap! Een rit over verscheidene passen door de bergen, bij elkaar toch ook nog zo’n 7 uur onderweg, maar met rust en aankomst bij daglicht.  
Lees meer...

24 juli: Mexico!!

 Vandaag voorlopig de laatste grensovergang: Mexico. Vroeg ontbeten (4:00) en om iets over half vijf vertrokken uit Antigua. Wegens problemen bij de grens moeten we uitwijken naar een andere grensovergang, zuidelijker. Auto’s inklaren moet dan 90 km verderop gebeuren bij een plaats Huixtla. Er zou zich daar een fuik bevinden waar onze auto’s van de weg worden gehaald. “Het kan niet missen”.

De grensovergang verliep heel vlot! Dus op weg naar Huixtla. Nou we hebben door de plaats gereden, geen fuik. Ook anderen waren zoekend. Teruggereden, opnieuw de plaats genaderd en nu de weg volgens het routeboek gereden. Ook geen fuik. Verdere details zullen we u besparen. Uiteindelijk stonden we met 10 autos ergens in de bergen, geen bereik om te bellen, iemand had een satelliet telefoon maar kon de organisatie niet bereiken. We besloten door de rijden, we moesten uiteindelijk zo’n 600 km overbruggen en de verkeersdrempels (allerlei namen) zijn talrijk en alleen kruipend te nemen. 50 km/u gemiddeld halen we niet eens.

Eind van het liedje: om 10 uur ’s avonds in het hotel in San Cristobal de las Casas, moet een prachtig plaatsje zijn maar zo in het donker zie je er weinig van.

Maar we zijn wel door een prachtig landschap gereden, zuid Mexico is prachtig groen, bergachtig, en we zijn tot boven 2100 m geweest.

Helaas ook narigheid onderweg, niet voor onszelf maar een team is in het donker op een koe gebotst. Gelukkig kwam er geen ambulance aan te pas, maar de schade aan de auto is aanzienlijk (de koe kon nog lopen). Met de schrik in de benen hebben zij de laatste 40 km afgelegd en de auto lijkt technisch nog intact.

Ook de organisatie heeft problemen met invoer van sommige auto’s, waaronder de onderdelen-wagen. Het is allemaal zo simpel nog niet.

Lees meer...
Abonneren op deze RSS feed