Mijnoranjevolvo.nl zoekt sponsors!

Volvo Classics Panamericana 2011/2012

Vrijdag 09 december : Buenos Aires

Vandaag komen wij aan in Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinie, de geboortestad van de tango en ook wel "het Parijs van Zuid-Amerika" genoemd.

Zaterdag 10 december: Buenos Aires

De auto's worden vandaag ingeklaard in de haven.

Zondag 11 december: Buenos Aires

Deze dag is vrij gepland.

Maandag 12 december: Buenos Aires- Bahia Blanca

Afstand 640 km, verharde weg.
De eerste reisdag brengt ons via de Ruta 3 naar Bahia Blanca, gelegen in de staat Buenos Aires. De naam betekent "Witte Baai" en verwijst naar de typische kleur van de kusten, als gevolg van zoutneerslag.

Dinsdag 13 december: Bahia Blanca-Puerto Madryn

Afstand 646 km, verharde weg.
Vandaag laten we Bahia Blanca weer achter. We zetten koers naar Puerto Madryn, een stad in het zuiden van Argentinie, op het schiereiland Valdes aan de Atlantische kust.

Woensdag 14 december: Puerto Madryn

Een rustdag.

Donderdag 15 december: Puerto Madryn-Rio Gallegos

Afstand 1219 km, verharde weg.
De route van vandaag staat garant voor een lange reisdag, wanneer we van Puerto Madryn naar Rio Gallegos rijden, een stad met 80.000 inwoners.

Vrijdag 16 december: Rio Gallegos-Ushuaia

Afstand 570 km, 445 km verharde weg, 125 km onverhard.
Grensovergang Argentinie-Chili op 63 km van vertrekpunt bij Estancia Monte Aymond. De etappe van deze dag is aanzienlijk korter, dan de etappe van gisteren en brengt ons naar een uniek plekje van de wereld n.l. de zuidelijkste stad ter wereld Ushuaia.

Zaterdag 17 december: Ushuaia-Torres del Paine

Afstand 786 km, 661 km verharde weg, 125 onverhard.
Grensovergang Argentinie-Chili op 254 km van vertrekpunt Ushuaia bij San Sebastian. Hier zeggen we Argentinie gedag en verlaten we het land voor eventjes, als we de grens oversteken naar Chili.

Zondag 18 december: Torres del Paine

Vandaag kunnen we het Nationaal Park "Torres de Paine" ontdekken in het zuiden van Chili.

Maandag 19 december: Torres del Paine-El Calafate

Afstand 384 km, verharde weg.
Grensovergang Chili-Argentinie op 98 km van vertrekpunt Puerto Natales bij Cerro Castillo. Weer terug naar Argentinie met als einddoel El Calafate.

Dinsdag 20 december: El Calafate-Puerto Guadal

Afstand 884 km, 218 km verharde, 531 km onverharde weg van Tres Lagos-Puerto Moreno en 135 km van Los Antiguos-Puerto Guadal grensovergang Argentinie-Chili op 689 km van vertrekpunt El Calafate bij Los Antiguos.

Woensdag 21 december: Puerto Guadal-Bariloche

Afstand 1056 km, 732 km verharde en 182 km onverharde weg van Puerto Guadal-Villa Castillo en 142 km van Balmaceda-Rio Mayo.
Grensovergang Chili-Argentinie op 221 km van vertrekpunt Puerto Guadal bij Balmaceda.

Donderdag 22 december: Bariloche-Pucon

Afstand 378 km, 284 verharde en 39 km onverharde weg van Correntoso-Pichi Traful en 55 km vanSan Huberto-Curarrehue.
Grensovergang Argentinie-Chili op 294 km van vertrekpunt Bariloche bij Mamuil Malal. Vandaag gaan we de zogenaamde "7 meren route" rijden, die loopt tot aan San Martin de Los Andes, gelegen aan het meer van Lacar.

Vrijdag 23 december: Pucon-Santiago

Afstand 802 km, verharde weg.
Op naar de hoofdstad van Chili! Vandaag vertrekken we in noordelijke richting naar Santiago de Chile.

Zaterdag 24 december: Santiago

Vandaag is er een vrije dag gepland, waarin we tot rust kunnen komen en Santiago op eigen gelegenheid kunnen verkennen. Deze stad ligt op 522 m hoogte in de laagvlakte, die zich tussen het Chileense kustgebergte en de Andes uitstrekt.

Zondag 25 december: Santiago-Copiapo

Afstand 805 km, verharde weg.
Deze route voert ons bijna van het begin- tot eindpunt langs de ruige kust van Chili

Maandag 26 december: Copiapo-San Pedro de Atacama

Afstand 857 km, verharde weg.
Dit keer naar een charmant plaatsje in de droogste woestijn ter wereld in het noorden van Chili

Dinsdag 27 december: San Pedro de Atacama

Vandaag is er een rustdag gepland

Woensdag 28 december: San Pedro de Atacama-Uyuni

Afstand 556 km, 76 km verharde weg en 480 km onverhard van Chuquicamata-Uyuni.
Grensovergang Chili-Bolivia op 306 km van vertrekpunt San Pedro bij Estacion Avaroa. We rijden deze dag voornamelijk onverhard, bovendien komen we op de Boliviaanse zoutvlakten, waarbij hoogtes van boven de 4000 meter gepasseerd worden en we de Boliviaanse grens oversteken.

Donderdag 29 december: Uyuni-La Paz

Afstand 555 km , 353 km verharde weg en 202 km onverhard van Uyuni-Challapata. Vandaag rijden we naar de hoogst gelegen hoofdstad ter wereld "La Paz".

Vrijdag 30 december: La Paz-Cuzco

Afstand 605 km, verharde weg.
Grensovergang Bolivia-Peru op 115 km van vertrekpunt La Paz bij Tapena. Na 115 km komen we aan bij de grensovergang, gelegen aan de Golf van Taraca

Zaterdag 31 december en zondag 01 januari 2012: Cuzco

We zijn op een heel bijzondere plek deze jaarwisseling. Cuzco is de langst bewoonde stad van het Westelijk halfrond, ligt op een hoogte van 3360 meter en heeft als bijnaam de "keizerlijke stad". Cuzco telt ongeveer 300.000 inwoners (in 2004). De naam van de stad is afkomstig van het Quechua-woord, dat navel (van de aarde) betekent. In 1911 werd niet ver van Cuzco de Inca stad Machu Picchu (letterlijk "Oudeman Hoogte in het Quechua) ontdekt. Tegenwoordig is het ook mogelijk om de stad per trein, of bus te bereiken. Machu Picchu ligt ingesloten tussen twee steile pieken: de machu Picchu en de Huayna Picchu (jonge berg)

Maandag 02 januari: Cuzco-Nazca

Afstand 520 km, verharde weg.

Dinsdag 03 januari: Nazca-Lima

Afstand 474 km, verharde weg.
Van Nazca verder naar de Peruaanse hoofdstad Lima. Uiteindelijk komen we uit in Lima, de hoofdstad van Peru en met meer dan 4 miljoen inwoners (2006) ook de grootste stad van het land.

Woensdag 04 januari: Lima

Vandaag staat er weer een rustdag gepland in de Peruaanse hoofdstad, gesticht op 18 januari 1535 door de Spaanse veroveraar Francisco Pizarro.

Donderdag 05 januari: Lima-Chiclayo

Afstand 787 km, verharde weg.

Vrijdag 06 januari: Chiclayo-Loja

Afstand 558 km, verharde weg.
Grensovergang Peru-Ecuador op 385 km van vertrekpunt Chiclayo bij Macara. De laatste dag in Peru, want vandaag is de eindbestemming het prachtige Andesland Ecuador.

Zaterdag 07 januari: Loja-Quito

Afstand 752 km, verharde weg.
Al rijdend over de Ruta 35 in noordelijke richting komen we als eerste aan bij Cuenca, een aangename Spaans-koloniale stad met veel historie. Met ruim 400.000 inwoners (2003) is het de derde stad van Ecuador en de hoofdstad van de provincie Azuay. De stad ligt op een hoogte van 2500 meter en de rivier de Tomebamba stroomt hier gemoedelijk door de oude straten.

Zondag 08 januari: Quito

Een vrije dag. Quito, gelegen op ongeveer 2800 meter hoogte in de Andes Vallei, is een aantrekkelijke stad met een rijk verleden en een prachtig koloniaal centrum.

Maandag 09 januari: Quito-Pasto

Afstand 368 km, verharde weg.
Grensovergang Ecuador-Colombia op 272 km van vertrekpunt Quito bij Tulcan. Een relatief korte rit vandaag van Quito naar Pasto in Colombia. Onderweg komen we langs het indianenstadje Otavalo. De overwegend Indiaanse bevolking van Otavalo gaat gekleed in kunstig geweven klederdracht, die je ook terug vindt op de markt.

Dinsdag 10 januari: Pasto-Medellin

Afstand 848 km, verharde weg.
Vandaag rijden we van Pasto naar Medellin, in het noordwesten van Colombia. Deze route loopt tussen 2 bergen door, de Cordillera Occidental (west gebergte) en het Cordillera Central (centrale gebergte).

Woensdag 11 januari: Medellin-Cartagena

Afstand 825 km, verharde weg.
De laatste reisdag alweer tijdens deze Volvo Classic Car Race neemt ons mee van Medellin naar Cartagena. De oude en inmiddels vertrouwde Pan-American highway brengt ons naar deze toeristische havenstad in noord-west Colombia.

Vrijdag 13 januari: Cartagena-Amsterdam

Vandaag worden we opgehaald in het hotel en meegenomen naar het vliegveld van Cartagena, alwaar we aan boord gaan voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Zaterdag 14 januari: Amsterdam

Aankomst in Nederland.

Afbeelding galerij

Click to enlarge image SAM_0043.JPG

Klik hier om de foto te openen!

terug naar boven