Waarschuwing
  • JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 946 niet laden

Mijnoranjevolvo.nl zoekt sponsors!

21 juli: Van Nicaragua naar El Salvador

Het wordt een zware etappe: 2 grensovergangen (door Honduras) en bijna 600 KM te gaan tot San Salvador. We vertrokken om 4 uur uit Granada onder politie-escorte. Nicaragua uit ging vlot, aan de Hondurese kant heel wat meer ambtenarij. Nu is het natuurlijk ook een hele grote groep die ze moeten afhandelen, en daarom waren onze gegevens vooraf door de organisatie aangeleverd aan de landen. Sommige accepteren dat, andere, waaronder Honduras, niet. Pas om 11:30 konden we het land in.

De weg door Honduras zit vol met enorme gaten. Die hebben we kunnen ontwijken op één gemene na: twee enorme klappen en 1 lekke band. Die was snel genoeg verwisseld. We hebben langs de weg even wat gegeten.

Indruk van het land hebben we nauwelijks kunnen opdoen. We zijn er doorheen gereden, zagen de plaatstalen hutjes langs de weg en de plaatsjes waar we doorheen kwamen. Wel jammer, maar de tijd ontbrak om er meer van te maken.

Honduras uit ging wel vlot, en El Salvador in leek supersnel. In ongeveer een uur tijd waren we de grens over. Dachten we. Het inklaren bleek verderop nog te moeten, en dat kostte nog eens 1,5 uur. Dan nog een kleine 200 km tot San Salvador. Ook hier een aankomst in het donker, rond 8 uur ’s avonds. Mooi hotel, lekker gegeten en bijgepraat.

Al met al zo’n 16 uur onderweg geweest, maar dat viel ons nog niet tegen. Niks te klagen ook, we hebben voor dit avontuur gekozen en als het zo makkelijk zou zijn is er weinig uitdaging aan.

Laatst aangepast opmaandag, 28 juli 2014 04:24
  • Beoordeel dit item
    (0 stemmen)
  • Gepubliceerd in Reis 2014
  • Lees 3366 keer

terug naar boven